Ремонт на канали

Каналите често се нуждаят от ремонт. Те се използват непрекъснато и това се отразява на тръбите, особено ако имате канализация със стар тип тръби. Камениновите и металните тръби все още се срещат в каналите на старите домове. Първите се нащърбват, а вторите се увреждат от развитието на корозия.

Грапавата повърхност, получена в резултат от нащърбването или корозирането, е благоприятна за отлагане на замърсявания от отпадните води. Наслагванията се увеличават всеки ден. Това става по-бързо, ако изхвърляте и мазнини в каналите, защото те са лепкави и привличат лесно всякакви други частици.

Така се образува запушване, което може да се прояви още на ранен етап, със забавяне на оттичането. Може да се разбере, че има натрупвания, едва когато оттичането стане невъзможно поради пълно запушване.

За ремонти и отпушване на канали потърсете Интер Канали

 

Ремонт на канали

 

Запушване поради попадане на по-едри отпадъци

Понякога по невнимание възрастен или дете може да изпусне в канала предмет, който да заседне или в дома, или в тръбите извън него. Ако това е жилищен блок, може да се получи запушване във вертикален щранг, ако изпуснатият предмет се закрепи някъде в такъв щранг и започне да задържа други отпадъци.

Ако във външната канализация, извън дома, се получи разместване на тръби, например поради пропадане на почвата, пукне се тръба, или в тръбите проникнат корени на дърво, се стига до запушване на външни канали.

 

Професионално отпушване на канали

Ние ще се отзовем бързо на повикването ви за ремонт на канали, отпушване на вътрешна или външна тръба. Ще извършим оглед, за да установим къде има проблем. За да разберем къде има натрупвания, запушващи канала, използваме професионални спирали с голяма дължина. С тях достигаме до запушването. Разбиваме го, като използваме накрайници, които се поставят на края на спиралите. Накрайниците са различни видове, за да можем да подберем подходящия за конкретното запушване.

С накрайника на спиралата с въртеливи движения разбиваме натрупванията, а след това с обилно промиване със силна струя вода почистваме всякакви остатъци от запушването. Пълното почистване и отстраняване на всички частици от запушващия слой са необходими за  предотвратяване на възможност за ново запушване в близкото бъдеще. Ако останат някакви частици от запушването, те ще започнат за привличат нови замърсявания. С промиването предотвратяваме този риск.

 

ремонтиране на канализационни тръби

 

Отпушване на канали без използване на агресивни препарати

Ние не използваме препарати, съдържащи силни химикали, за да разбием запушването и да решим проблема по-бързо, но с риск за тръбите. Старите тръби, особено металните, са уязвими за силни химикали. Тези химикали са рискови и при другите видове тръби. Използването им е свързано с риск и за здравето на хората, боравещи с тях.

Ние използваме механично отпушване на канали, с професионалните спирали и накрайници. Така извършваме ремонта на канала за отпушване без рискове от увреждане на тръбите.

При запушване на канал в дома ви, независимо дали то се изразява чрез симптом като неприятна миризма от канала или забавено оттичане на водата – на начален етап, или пълно запушване, без оттичане – на напреднал етап, потърсете екипа на Интер Канали. Ние ще отпушим вашите канали бързо и професионално, с пълно почистване от отпадъчни частици.