Отпушване на мивки

Мивката ви е запушена? Ще я отпушим и ще почистим канала ви!

За нашия екип от опитни водопроводчици, с дългогодишен опит, отпушване на мивка е лесна задача, защото разполагаме с необходимите уреди и умения, Но за вас това най-често е непреодолим проблем, с който не можете да се справите сами. Затова ви съветваме при запушване на мивката в кухнята или банята да ни позвъните веднага, за да я отпушим.

 

Какви са признаците на запушена мивка

  • Неприятна миризма

Това е първият признак на запушване, който предшества всички други. Насложените в сифона и в тръбата на канала налепи започват да миришат неприятно. При първото усещане на такива миризми потърсете професионалистите от Интер канали.  

  • Шум, който се чува от канала

Когато започнете да чувате бълбукане от канала на мивката, това може да е признак за запушване, макар и в начален етап.

  • Бавно оттичане или неоттичане на водата в мивката

Бавното оттичане, когато пуснете водата за миене, е сигурен признак, че вече има запушване. Не посягайте към препарати от магазина, те съдържат химикали, които реагират с мазнините, попаднали в канала при миене на съдове или изсипани направо. Резултатът е образуване на сапуноподобна маса, която ще усложни и утежни запушването. А може да се наложи и къртене, да възникнат и други проблеми.

    За отпушване на мивка потърсете специалистите от Интер канали за София и околните села и градове до 100 км разстояние!

 

Отпушване на мивки

Какво можете да пробвате за отпушване, ако все пак има оттичане

Ако водата в мивката се оттича, макар и бавно, това означава, че все пак има някаква проходимост на канала.

Изкушението да използвате препарат от магазина е голямо. Но химикалите в тях крият рискове за здравето. Освен това, както вече посочихме по-горе, такива препарати могат по-скоро да усложнят и задълбочат отпушването.

  • Изпитана комбинация от сода бикарбонат и оцет

С тази комбинация ще успеете при начално, не много солидно запушване. Изсипете около чаена чаша сода бикарбонат в канала, а след това половин до една чаена чаша оцет. Покрийте отвора на канала с плоска чиния, тъй като ще започне да протича реакция и ще се отделят мехурчета и пари.

Изчакайте половин час и изсипете 3 литра вряла вода. С нея ще отмиете разбитото натрупване от замърсявания в канала. После оставете крана за топла вода отворен още няколко минути, за да постигнете пълно отмиване.

  • Комбинация от сода бикарбонат, оцет и сол

Тази смес е по-силно действаща и ако не успеете с предната смес, пробвайте с тази. Последователността е следната. Първо изсипете чаена чаша сода, а след това чаена чаша сол. Последният продукт, който трябва да изсипете, е чаена чаша оцет.

Отново трябва да изчакате половин час, за да подейства сместа. Отмиването е както при предната комбинация – с 2 литра вряла вода и след това с отворен кран за топлата вода още няколко минути, за пълно отмиване и прочистване.

Запушената мивка в кухнята или в банята е сериозен проблем. Често запушването е в такава срепен, че не е по силите ви да се справите с него. Не рискувайте, спестете време и средства, обадете ни се!

 

   Ние сме на ваше разположение, позвънете ни на телефон 0876 926 196.

   Запознайте се с нашите цени за отпушване на канали в София и региона!