Отводняване на помещения

Ако в дома ви възникне запушване, може да се стигне до наводняване. Други чести причини, предизвикващи тази огромна неприятност, са подпочвени води, както и аварии във водопроводната мрежа.

Много важно е да реагирате бързо и да се обадите на екипа на Интер Канали. Ще се отзовем веднага, ще предприемем отводняване на помещението или помещенията и така ще ви спестим неудобството да не можете да ги използвате, както и материални щети.

 

Отводняване на подземен гараж

 

Ако наводнението е в склад, мазе, гараж, щетите са неизбежни, ако не се намесим бързо и не премахнем водата, а след това да установим причината за наводняването, за да извършим необходимите действия за отстраняване на проблема.

 

При наводняване трябва да се действа бързо

В по-леките случаи помещението се наводнява до дадено ниво и остава на него. И при тези случаи е важно да се изпомпи водата колкото може по-бързо, за да не се повредят вещите, намиращи се в помещението. Но още по-тежки са случаите, в които водата се увеличава. Тогава е необходимо много спешно да се изпомпи водата и да се установи причината, предизвикала наводняването.

Както при ниско ниво на водата в наводненото помещение, така и при високо ниво поради връщане от канала за мръсна вода или поради авария трябва първо спешно да се премахне цялото количество вода, за да се открие сифонът и да се проверят тръбите в съседство. Още по-лошо е, когато водата се покачва. Нашият екип реагира бързо в такива спешни ситуации и идваме с професионално оборудване, както за изпомпване, така и за ремонти и отпушване.

 

Причините за наводняването се отстраняват след като премахнем водата

След изпомпването на водата от помещението трябва да отстраним причината за него. Нашите специалисти извършват оглед, за да я установят.

Първо проверяваме сифона, дали той е задръстен с отпадъци и дали тръбата след него е проходима. Ако има запушване или задръстване, изваждаме първо едрите отпадъци, а след това с професионални спирали разбиваме натрупванията от дребни частици и лепкава маса, за да извършим отпушване на канали.

При авария, например пукната тръба, може да се наложи видеодиагностика или проверка с термокамера, за да установим къде е аварията. След това разбиваме на проблемното място и подменяме участъка от тръбата, който е с дефект.

Ако причината за наводнението са високи подпочвени води, трябва да се извърши отводняване и извън сградата, за да се предотврати ново наводняване. Изложени на рискове от навлизане на подпочвени води са помещения в приземни етажи и мазета.

Отводняването на помещение, независимо дали нивото на водата е ниско или високо, трябва да се извърши колкото може по-бързо. За тази задача се заема екипът на Интер Канали, когато получим повикване, че има навлизане на вода в мазе, стая в сутерен или друго помещение.

Ние разполагаме с професионално оборудване за отводняване и уреди за ремонти, които са причинили наводняването. Справяме се компетентно и качествено. Разчитайте на нас за изпомпване на вода от наводнени помещения и отпушване и ремонти, за да не се повтори проблемът.