Съвети за отпушване на мивки в домашни условия

Запушената мивка е проблем, който засяга всички живеещи в дома. Отстраняването му трябва да се извърши възможно най-скоро, за да не пречи на нормалния темп на живот и да не създава неудобства.

Често при начално натрупване на остатъци от храна, попадане на някакви по-едри парченца от продукти, сапун и други домашният майстор в семейството може да се справи. Но когато натрупването на отпадъчни частици, мазнини, косми и други е вече голямо, отстраняването му не е по силите на неспециалисти. За такива случаи разчитайте на бързата реакция за отпушване на мивки от екипа на Интер Канали.

 

Отпушване на мивки

 

Можете да пробвате отпушване с домашни продукти

При начално запушване на мивката можете да си помогнете или поне да се опитате да отпушите с продукти, които има във всеки дом. Най-често използваната комбинация е сода бикарбонат с оцет. Добре е да изсипете повече сода в канала на мивката – около пакетче или една кафена чаша, а още по-добре чаена чаша. След това изсипете чаена чаша оцет. Изчакайте да протече реакцията между двата продукта, която може да се справи с натрупванията, пречещи на оттичането. Добре е да покриете канала с някакъв капак, дъсчица или нещо друго, което ще даде възможност силата на реакцията да се насочи изцяло навътре в канала.

Другата комбинация, която може да ви помогне при начални запушвания, е течен сапун или препарат за миене на съдове, от който ще ви е необходим около литър. Добавете 3 литра гореща вода и изсипете сместа в канала. Тази смес трябва да действа доста време, затова най-подходящо е да я изсипете вечерта, за да се получи отпушване до сутринта.

След като отпушите канала с едната или другата комбинация, трябва да промиете, като изсипете няколко литра гореща вода, а след това пуснете топлата вода да тече няколко минути. Така каналът ще се промие от остатъците от запушването.

 

Не е разумно да пробвате отпушване с препарат от магазина

Предупреждаваме ви да не опитвате отпушване с препарати от магазините. Те се основават на силни химикали, могат да създадат рискове за здравето, а освен това могат да повредят и тръбите. Още един недостатък на тези препарати е това, че те реагират с мазнините от натрупванията и се получава сапуноподобна маса. Така не само не се разбива запушването, а и допълнителното количество сапуноподобна маса ще усложни още повече положението. То ще привлича нови замърсявания от отпадните води.

 

Ако не можете да отпушите мивката сами

Когато са се натрупали голямо количество отпадъчни частици, трябва да се намесят професионалистите. Ние прилагаме машинно отпушване, като използваме спирали за проникване в канала и с накрайниците им разбиваме натрупванията. След това промиваме обилно с вода, за да почистим канала на мивката.

Друг начин, при който също не използваме агресивни препарати, е с вода под налягане. Налягането на водната струя разрушава запушването и отмива всякакви остатъци от него.

При запушена мивка се обадете на Интер Канали, за да я отпушим. Разполагаме с професионално оборудване, нашите специалисти имат опит в отпушвания на мивки. Не отлагайте, обадете се веднага, още щом забележите, че водата започне да се оттича по-бавно. Това е признак за начално запушване на мивката. Ние ще отпушим канала и ще възстановим комфорта в дома ви.