Ремонт и изграждане на канализация

За нови домове се налага изграждане на канализация. А в домовете, които вече имат такава, се налагат ремонти, поради запушвания, течове, дефекти на тръби, както и смяна на стари тръби с нови. За всички тези дейности разчитайте на професионализма и отличното изпълнение от екипа на Интер Канали.

 

Ремонт и изграждане на канализация

 

Ремонти на канализация

  • Отпушване на канали

Този вид ремонт се налага често, поради голямата степен на замърсяване на отпадните води при честото ежедневно миене и къпане. Ако в каналите се изхвърлят рискови отпадъци, като мазнини, остатъци от храни, хигиенни материали, запушванията се образуват бързо. Но и при грижи за недопускане на отпадъци в каналите вътре в тръбите постепенно се наслагват замърсявания.

Особено уязвими са старите видове тръби – метални и каменинови. Вътрешността им се набраздява с течение на времето и така се улеснява отлагането на замърсявания.

Фирма Интер Канали използва механични методи за отпушване. Не прибягваме до химикали, за да не повредим тръбите. С професионални спирали достигаме до натрупванията и с накрайниците на спиралите ги разбиваме. След това каналът се промива добре, за да се почисти напълно.

  • Ремонти при течове

Течовете не винаги се проявяват на местата, в които има пукнатина или счупване. Затова при теч извършваме диагностика, за да установим точното място на източника на теча. Така не се налага излишно къртене. Сменяме дефектната част, за да възстановим възможността за безпроблемно оттичане.

Теч може да се получи и поради дефект в тръба във външната канализация, извън сградата. Тръбата може да се пукне, счупи или размести, поради разместване на почвата, проникване на корени на дървета, изкопни работи. Изкопаваме до откриване на частта с дефект и сменяме сегмента от тръбата с нов. След това засипваме изкопа и възстановяваме терена.

  • Смяна на стари тръби

Нашите специалисти извършват смяна на стари тръби с нови PVC тръби. Ако канализацията ви е със стар тип тръби – метални или каменинови, ви съветваме да се обърнете към нас за смяната им с нови. PVC тръбите са с много по-дълъг срок на експлоатация. Те не корозират и не се нащърбват, както старите тръби, и затова в тях по-рядко се получават запушвания.

Извършваме цялостна подмяна на канализационните тръби както в апартаменти, така и в къщи.

Първо демонтираме старите тръби, а след това монтираме и закрепваме новите. При смяна на стари тръби от външната канализация след монтирането на новите тръби засипваме изкопите и възстановяваме нивото на терена.

 

Изграждане на нова канализация

Поемаме изграждане както на външна, така и на вътрешна канализация.

Освен това приемаме поръчки за канализационни системи за дъждовна вода.

Потърсете ни и за изграждане на канализация в дворове.

Извършваме свързване на канализация към съседи и към обща канализация.

Осигуряваме консултации за определяне на необходимите тръби и допълнителни материали, както и закупуването им.

За ремонти и изграждане на канализация свържете се с Интер Канали. Отзоваваме се бързо, извършваме оглед и след това започваме ремонта или изграждането. При запушване или теч не отлагайте, обадете ни се, за да реагираме веднага. Запушванията и течовете могат да причинят наводнение, затова е важно да се отстранят възможно най-бързо.

Ако имате стари тръби на канализацията, планирайте смяната им с нови в най-близкото бъдеще. Новите тръби ще ви предпазят от честите проблеми, които възникват в старите видове тръби.