Помощ при запушен канал след ремонтни дейности

При запушване със строителни отпадъци и остатъци от бетон може да ви помогне само специализирана фирма за отпушване на канализация. Интер Канали е вашият избор за разбиване на запушването и възстановяване на оттичането на отпадните води.

 

отпушване на канал след ремонти

 

Изхвърлянето на строителни отпадъци в канала е много опасно

Много често след ремонт при почистването хората се изкушават да изсипят останали малки количества бетон и други строителни материали в канала. Насипните остатъци изглеждат безопасни и неспециалистите си мислят, че с отмиването им с вода са направили достатъчно, за да бъдат тези остатъци отнесени заедно с отпадните води.

Но когато тези материали, макар и в малко количество, влязат в контакт с водата, се образува плътна маса. Особено опасно е изсипването на вече забъркан разтвор на бетон и вода, който бързо се втвърдява. Парченцата от бетон, макар и малки, се натрупват и запушването започва да забавя оттичането, а след кратко време настъпва и пълна невъзможност за оттичане. Тогава не можете да премахнете тази пречка без намесата на специалистите ни.

Запушването може да се образува на малко разстояние от отвора на канала или по-нататък. Ако са изсипани парченца бетон и други отпадъци, те може да се наслоят и във вертикален щранг, ако сградата е многоетажна.

Ние извършваме оглед, за да установим къде е запушването и дали е от строителните отпадъци, изхвърлени в канала. Проверяваме проходимостта с професионална спирала.

Ако можем да проникнем в канала с видеокамера, за да получим точна информация за ситуацията и за причината за запушването, извършваме видеодиагностика.

Ако запушването е с втвърдени строителни материали, трябва да се кърти в дадения участък, за да се достигне до проблемното място и да се разбие втвърдената маса. Ако е необходимо, ще подменим и участъка от тръбата.

Ако запушващият слой включва отделни парченца материали, по преценка на нашите специалисти може да се извърши отпушване с вода под налягане.

 

Запушване със строителни материали и отпадъци във външната канализация

Запушването с остатъци от бетон може да се образува не само вътре в дома или сградата. В частта от канализацията, която свързва дома или сградата с уличната канализация, също могат да попаднат строителни материали, ако в съседство има строеж. Такива материали също могат да причинят запушване.

Ако установим, че няма запушване във вътрешната канализация, а водата се връща в цялата сграда, това най-вероятно се дължи на запушване във външната канализация. Ще разкопаем, за да открием частта, в която е запушването. Ще разбием слоя от строителни отпадъци или ще сменим целия сегмент, в който е възникнало запушването. Такива сегменти се повреждат лесно при запушване със строителни материали, особено с бетон. Често строителните отпадъци включват и камъни и може да се получи пукване, счупване или разместване на тръбите.

Нашите специалисти разкопават до откриване на съответната част на външната канализация и подменят тръбите, в които има запушване със строителни материали. След това засипваме отново тръбите с пръст и възстановяваме нивото на терена.

Запушванията със строителни отпадъци са особено чести след ремонт. Ако сте ремонтирали дома и възникне запушване, това може да се дължи на натрупване на количества строителни материали, които сте изсипали в каналите. Потърсете Интер Канали за помощ при запушен канал със строителни отпадъци – диагностика и отпушване. Ние ще се справим с проблема и ще ремонтираме частта от канализацията, в която са се натрупали остатъците от строителни материали, пречещи на оттичането.