Отпушване на сифони в София

Запушеният сифон е голямо неудобство – в мивката, на пода на банята, на душ кабината. Той служи за улавяне на по-едрите частици от отпадните води, за да не се натрупат по-нататък в канала. Затова в даден момент, когато се натрупат много замърсявания от водата от миене и къпане, водата започва да се оттича бавно.

Когато започне да мирише неприятно, значи се е образувало запушване. Сифонът представлява воден затвор. Затова миризмата от канала не се връща в помещението. Ако се носи миризма, необходимо е почистване.

А най-лошият вариант е изобщо да не се оттича. Побързайте да извикате специалистите от Интер Канали, за да отпушат сифона ви.

 

Отпушване на сифони

 

Лесно ли е да се почисти и отпуши сифонът

Сифоните имат различна конструкция. Затова е по-добре да възложите почистването и отупшването му на специалистите.

Частиците от различни отпадъци – от храни, косми, сапун и други – се отлагат в долната част на сифона. Водата се оттича по извитата част на конструкцията.

Разглобяването и след това сглобяването на почистения сифон трябва да е правилно. Лесно можете да допуснете грешки, затова по-добре оставете задачата на професионалистите.

Ако решите да отпушите с препарат, който сте купили от магазин, рискувате целостта на тръбата, защото такива препарати съдържат силни химикали и могат да разядат материала.

Освен това при натрупване на мазнини при изсипване на препарат химикалите в него реагират с мазнините и се получава сапуноподобна маса. Тя само усложнява запушването.

Правилният начин е да се отпуши механично, като сифонът се разглоби и почисти.

Освен това може да се окаже, че запушването не е в самия сифон, а след него. Правилна диагностика могат да извършат само специалисти по отпушване на канали и сифони.

Ако запушването е след сифона, трябва да се достигне до него с професионални спирали и запушващата маса да се разбие. След това целият канал трябва да се промие основно, за да се отстранят дори най-малките частици от замърсявания.

 

Отпушване на сифон на душ кабина

Душ кабина има почти във всеки дом. Тези конструкции са удобни и предпочитани. Но сифоните им също може да се запушат. Всички косми, парченца сапун, малки количества гел и течен сапун се натрупват по-бавно или по-бързо. Така сифонът на коритото се запушва.

Ако запушването е още в начален стадий, можете да махнете решетката и да почистите сифона, като използвате остър предмет, например отвертка. След извличането на замърсяванията трябва да се пусне водата, за да промие сифона.

При душ кабините причината за запушването може да е и неправилно инсталиране. Това е още един аргумент в полза на това, да поверите диагностиката и отпушването на специалистите.

 

Отпушване на сифон на тераса

Сифонът на терасата се замърсява лесно, тъй като през топлото време тя се използва почти непрекъснато – за отдих, хранене и за различни хобита. Ако подът не се почиства с прахосмукачка, голяма част от праха, трохите и другите замърсявания лесно попадат в сифона. Отглеждането на цветя и други растения също допринася за замърсяване. Ако обаче при миене на терасата забележите, че водата се оттича бавно или не се оттича, обадете ни се за отпушване на сифона.

При запушен сифон в дома ви е важно да ни потърсите бързо, за да направим оглед и да извършим отпушването. Не отлагайте, ние – специалистите от Интер Канали – сме на ваше разположение!