Отпушване на подов сифон в баня

Подовият сифон в банята се намира на такова място, че лесно поема всякакви отпадъци. Косми, всякакви частици от сапун, капнало малко количество шампоан и други могат да попаднат в него при всяко миене на пода. Затова за избягване на запушване почиствайте редовно всякакви отпадъци, преди да измиете пода.

 

Отпушване на подов сифон в баня

 

Космите са много голям проблем за сифона в банята във всеки дом. Освен от хората косми се отделят и от домашните любимци. Космите са тънки, лесно се натрупват, а ако не ги почиствате преди миенето на пода, попадат в сифона и заедно с други отпадъчни частици и най-вече прах го задръстват.

 

Запушеният сифон вече не пропуска отпадните води. Освен космите, които не гният, в него попадат и гниещи отпадъци, които започват да миришат неприятно. Затова когато усетите такава миризма или водата започне да се оттича в сифона по-бавно от обикновено, обадете се на Интер Канали за отпушването му и пълното му почистване.

 

Отпушването и почистването се извършват в зависимост от конструкцията на сифона

Повечето подови сифони са с рогова конструкция. Тя се състои от подвижна конусовидна чашка, която има ролята на клапа. С нея не се дава възможност на миризмата от канала да се връща в банята.

 

За задържане на едри отпадъчни частици подовият сифон включва филтър. Този филтър трябва да се почиства редовно.

 

Видеодиагностиката помага за определяне на вида на запушването

Специалистите преценяват дали при запушването на сифона трябва да използват и видеодиагностика. Това се налага, за да се определи видът на запушването и по-точно да се състави план на дейностите по отпушване.

 

Машинно отпушване на подов сифон на баня

Машинното отпушване на подовия сифон е за предпочитане и е избор на професионалистите.  При отпушване с препарати химикалите в тях могат да разядат сифона. Най-често сифоните се произвеждат от алуминиеви сплави. Тези сплави се окисляват от препаратите и се разяждат, а и лесно може да се стигне до пробиване на сифона.

 

Освен това при солидно натрупване на замърсявания препаратите нямат достатъчно силно действие и няма да разбият натрупванията в сифона. Ще рискувате здравината на сифона, без да сте сигурни, че с изсипване на препарата в него ще постигнете ефект.

 

Затова при неоттичане на водата в сифона в банята не посягайте към лесното решение – препарат от магазина. Обадете се на нашите специалисти.

 

Машинното отпушване се извършва след определяне от специалистите на вида на запушването и доколко е голямо то. Трябва да се почистят натрупаните отпадъци. Това се извършва с почистващо оборудване, което използва високо налягане, за да се разбият натрупаните замърсявания и частиците от тях да се отмият навътре, а сифонът да остане чист. Натрупването на отпадъчни частици – косми, прах и други, обикновено е не само в самия сифон, но и по-нататък в канала. С отпушването под налягане се почистват и замърсяванията в канала.

 

Ако е необходимо, първо почистваме механично част от отпадъчните частици, а след това прилагаме машинно отпушване.

 

Грижете се за чистотата на пода в банята

За да не ви изненада запушване на сифона в банята, почиствайте редовно косми, прах и други отпадъци. Можете да използвате прахосмукачка или да ги обирате с гъба.

 

Не отлагайте обаждането към специалистите, запушеният сифон създава условия за лесно наводняване. Бързото му отпушване е важно не само за комфорта, но и за да предотвратите големи проблеми.

 

Ако вече се е запушил сифонът в банята ви, потърсете специалистите от Интер Канали за отпушването и почистването му.