Отпушване на канал в мазе

Запушването на канал в мазе често води след себе си усложнения като наводняване и отделяне на неприятна миризма. Затова веднага щом установите, че в канала няма оттичане, обадете се на специалистите от Интер Канали. Ако се забавите, може да се стигне до наводняване, ако водата започне да се връща. Тогава ще трябва да се справяте със сложна ситуация, да изнасяте нещата, които са в мазето, за да отводним и да отпушим канала. А щетите също са гарантирани. Колкото по-рано ни се обадите за справяне със запушването, толкова по-бързо и с по-малко усилия и по-малко разходи за вас ще отстраним запушването.

 

Отпушване на канал в мазе

 

Ако има наводняване

При наводнено мазе първо трябва да отстраним водата, за да стигнем до шахтата или сифона и да проверим него и канала. Така ще разберем къде точно е запушването, за да го отстраним.

Отводняването извършваме с професионално оборудване. Използваме помпа, за да засмучем и отстраним водата и да се открие подът на мазето.

Преди отводняването отстраняваме отпадъците, които се виждат по повърхността, за да не задръстят помпата и да не пречат в по-нататъшната ни работа.

Ако наводняването е с малко количество вода, може да се стигне лесно до шахтата. Ако затвореният капак на шахтата пречи, с отварянето на капака ще започне оттичането.

При ниско ниво на водата нашите специалисти могат да проверят и отпушат сифона или шахтата. Ако само това запушване е пречило, водата ще се оттече.

 

Може да се запуши шахтата или канала

Първо трябва да проверим дали запушването не е в шахтата. Това често се получава в мазетата на жилищни кооперации, в които се оттича мръсанта вода на много домакинства, а заедно с нея се изхвърлят неразградими хигиенни материали, косми или битови отпадъци.

Използваме вода под налягане и проверяваме дали има оттичане. Ако проблемът с оттичането продължава да съществува, трябва да проверим канала.

Проходимостта на канала може да се възстанови по механичен начин или хидравличен чрез вкарване на вода под налягане, която да избута натрупаните замърсявания. Механичният начин за отпушване на канали е чрез използването на професионална спирала, която се движи с голяма скорост и извършва въртеливи движения, прониквайки навътре в канализацията. Нашите спирали за професионални цели са с голяма дължина и достигат много навътре в каналите. Към тях имаме комплект от накрайници за разбиване на различни натрупвания.

След като разбием натрупването, пускаме в канала вода, за да промием и да отстраним частиците, останали след разбиването.

Така се възстановява оттичането и каналът на мазето е отпушен.

Дори ако само запушването на шахтата е било причината за наводняването, проверяваме и канала. Ако установим, че има нужда от почистване, извършваме това почистване.

 

Подготовка за отводняване и отпушване на мазе

Когато в мазето ви се появи проблем с оттичането, дори наводняване, обадете ни се и подгответе мазето, за да се заемем с работа веднага след пристигането ни.

Трябва да махнете всички неща от мазето и да се осигури свободен достъп до шахтата.

За спешно отпушване на канал в мазе може да се свържете с екипа на Интер Канали по всяко време на телефон: 0876 926 196. Побързайте, за да си спестите усложнения и да можете да ползвате отново мазето си без проблеми.