Отпушване на канали София: мнения и препоръки

В града с голямо население като София, проблемите със запушването на канализационните системи са често срещани. Отпушването на канали е задача, която изисква бързо и ефективно решение, особено когато става въпрос за домове, бизнес сгради или обществени съоръжения.

Всеки, който се сблъска с проблем с канализацията в столицата, трябва да вземе информирано решение в случай на необходимост –  къде може да се потърси помощ  и как да избере правилната фирма за отпушване на канали.

 

Отпушване на канали София мнения

 

Кои са най-честите причини за запушване на канали

Запушването на канали е често срещан проблем, който може да се случи във всеки дом.  Изхвърлянето на неподходящи материали в канализацията е основната причина за запушване.  Когато хранителни остатъци ( мазнини, храна, утайка от кафе и чай), лични хигиенни продукти (мокри кърпички, дамски превръзки, памучни тампони), различни предмети (бижута, играчки, дрехи, парцали) или чужди материали (строителни отпадъци, пясък, чакъл) попаднат в канализацията, те възпрепятстват нормалното оттичане на водата и с времето се образува тапа, която довежда до частичен или пълен болкаж.

Също така липса на профилактика е фактор, който води до появата на проблеми, защото редовното почистване на канализацията предотвратява появата им.

Когато канализацията е стара, е по-податлива към запушване, тъй като старите тръби корозират с времето.

Понякога и корените на дървета могат да проникнат в канализацията и да я запушат – един проблем, който може да се открие с видеодиагностика.

 

Методи за отпушване на канали

Методи за отпушване на канали могат да бъдат разнообразни и варират според степента на запушването и неговата локация в канализационната система. Най-общо познатите начини за отпушване на канализацията могат да се разделят на: домашни средства и професионална помощ.

  • Домашни средства

В случаи, когато проблемът може да бъде решен в домашни условия, съществуват няколко ефективни метода, които могат да се приложат с минимални усилия и разходи:

– Смес от сода бикарбонат и оцет – създава се реакция, която помага да се разградят натрупванията и да се отпуши каналите. След това може да се използва топла вода, за да се изплакнат отпушените канали и да се осигури по-голяма ефективност на процеса.

– Бутало и тел –  За по-трудни случаи може да се използва бутало или специална тел за пробиване на задръстените тръби.

  • Професионална помощ

В случаи на сериозни запушвания или ако домашните методи не успяват да решат проблема, е важно да се потърси професионална помощ от ВиК майстор. Фирма Интер канали разполага със специализирано оборудване и знания, които могат да се използват за бързо и ефективно отпушване на канализационните системи. Нашите специалисти използват средства като водоструйни машини за отпушване с вода под налягане или специални машини с въртящи се спирали за пробиване на задръстените тръби, което решава проблема дори в най-трудните случаи.

 

Мнения и препоръки за отпушване на канали в София

Мнението за услугите на дадена фирма за отпушване на канали в София се оформя чрез личните впечатления, свързани с комуникацията и свършената работата от ВиК специалистите.

Ето защо искаме да споделим с вас мнения и препоръки от наши реални клиенти, оставили отзиви за свършената работа. Вярваме, че е важно да се знае едно такова впечатление, споделено от клиент, защото подчертава значението на професионализма и надеждността в нашия бранш.

„Браво, момчета! Бях извикал друга фирма да отпушат канала в мазето, след 2 часа борба от другата фирма отпушиха на 30%, но така и не изтичаше добре и отходните води си стояха и покриваха шахтите в мазето. Днес момчетата от Интер канали дойдоха и го отпушиха за 15-20 мин. и сега всичко се оттича. Надявам се и след видеозаснемането, което предстои да направят, да нямаме проблеми и да не се налага ремонт на цялата канализация на входа. Вече съм си записал телефона ви и в бъдеще, ако имам нужда от подобна услуга ще ви търся!“

„Отзоваха се веднага и в рамките на час извършиха доста сложна манипулация в трудно достъпно място. Професионално отношение и коректни финансово. Препоръчвам!“

„Професионализъм и бързина. Дойдоха и не си тръгнаха докато не отстраниха проблема. Коректни – нямаше скрити такси и „извънредни неща“. Платих колкото беше уговорено и когато бе решен проблема.“

„Страхотни професионалисти. Казаха, че няма да тръгнат, преди да отпушат канала. И го отпушиха! Беше трудно, пробваха различни варианти, без грам нерви, без една лоша дума! Горещо препоръчвам услугите им! Ще се ползват и занапред. Благодарим ви, момчета!!!“

„Имахме авария във входа и момчетата реагираха светкавично, и то в неделя. Успяха да свършат работа за отрицателно време и дори ни дадоха насоки как да подобрим живота на отходните канали. В последствие дори се поинтересуваха дали всичко е наред, което е ценно лично отношение. Цената според мен бе абсолютно нормална. Препоръчвам ги!“

„Изключително доволна и благодарна на всички момчета от екипа . Не мога да проумея как месеци наред се лутах между фирми и специалисти , всички даваха много сложни и скъпи решения , а тези момчета оправиха всичко за 20 минути. Още в първите минути от разговора ми с Дани Въчков вече знаех , че този човек е наясно какво прави и няма да ме остави без решение на проблема . Бях предварително информирана за цените и всичко беше коректно от тяхна страна . Отдъхнах си и ги препоръчвам с две ръце! Хиляди благодарности!“

„Дойдоха супер бързо – в рамките на час след като се чухме. Бяха изключително любезни, носеха си цял сак с инструменти, сложиха си калцуни – доста добро първо впечатление. Стартираха работа веднага – поискаха още детайли за проблема, направиха оглед и тест, след което започнаха да действат с отпушването. През цялото време обясняваха какво правят и какви потенциално проблеми може да има, като ми дадоха безценни съвети за профилактика. Отпушиха успешно тръбата, като тестваха многократно, докато се уверят, че всичко е точно. Общо бяха в нас има-няма половин час, като предния ден се мъчих около 3-4 часа без успех. Силно препоръчвам – разбират си от работата и имат нужните инструменти!“

Това са само част от многото мнения и препоръки, които подчертават важността на избора на правилната фирма за отпушване на канали в София. За клиентите е от съществено значение да търсят надеждни и професионални партньори, които да им предоставят не само услуга, но и увереност и спокойствие.

Запушената канализация може да причини течове, които могат да навредят на имуществото ви, а също и причинява неприятни миризми в дома.

Като професионалисти, ние от Интер канали,  препоръчваме редовно почистване на канализацията, за да може да се премахват навреме натрупаните отпадъци и да се предотвратява запушване.