Отпушване на канали в Ботунец

Комфортът в дома ви в Ботунец се нарушава по много неприятен начин, когато се запуши канал. Това означава запушена мивка, баня или тоалетна. Затова се грижете за канализацията си, като не изхвърляте лесно отлагащи се отпадъчни материали – мазнини, остатъци от храна, хигиенни материали и други. Периодично трябва да поръчвате почистване на каналите ви. Но ако се изправите пред запушване, действайте бързо – обадете се на Интер Канали за отпушване и почистване. Така ще се възстанови оттичането на водата, а и няма да съществува риск от наводняване, ако водата прелее.

 

Отпушване на канали в Ботунец

 

При запушена мивка

Ако мивка в дома ви в Ботунец се запуши, това може да е вследствие от миене на продукти, изхвърляне на мазнини, частици от храна, а много коварна е утайката от кафе. Така безобидно изглеждащите мокри кърпички също лесно се задържат в канала и могат да привлекат и други частици. Най-често запушванията се дължат на натрупване на различни отпадъци, затова цедката на канала е много полезна за задържането на по-едри частици.

Но ако се е стигнало до запушена мивка, нашите специалисти са в готовност да я отпушат. Първо ще проверим сифона – ще го разглобим и почистим. Често натрупванията, причиняващи запушване, са навътре в канала. Трябва да се достигне до тях и да се разбие образуваният плътен слой. За тази цел използваме професионални спирали. Те са снабдени с накрайници, с които се прониква в натрупването и с въртеливи движения то се разбива на частици. За да се постигне пълно почистване, промиваме канала със силна струя вода.

 

Запушен канал в банята

При запушване на канал в банята в Ботунец трябва да се провери проходимостта след сифона. Подовият сифон е на ниво, на което попадат не само прах, но и всякакви отпадъци. Най-много са космите – от обитателите на дома и от домашните любимци.

Ако се почисти сифонът от натрупванията, но все още няма оттичане, трябва да се почисти каналът от запушването. И за тази цел използваме професионални спирали. Както при почистване на канал на мивка, така и за канал на баня механичното отпушване с нашите уреди е подходящият начин. Така избягваме употребата на химикали, които носят риск от повреда на канализацията, ако са много агресивни.

 

Запушена тоалетна

При запушена тоалетна в дома ви в Ботунец причината може да е изтърван предмет в тоалетната чиния, дори изпуснато по невнимание руло тоалетна хартия. Може да се натрупат хигиенни материали, особено мокри кърпички, които не се разлагат и често причиняват запушвания както в домове, така и в офиси и обществени сгради.

Такива предмети и материали обикновено засядат в меката връзка след тоалетната. Но може да се задържат и по-нататък. Мястото на запушването ще определят нашите специалисти. Ще извлечем запушващите предмети и материали, за да осигурим протичане на отпадните води.

 

Запушване във вертикален щранг

Различните отпадъци могат да заседнат не само в домове, но и в каналите извън тях. Запушванията могат да се получат и във вертикалните щрангове. За да проверим дали има запушване във вертикален щранг, използваме ревизионните отвори. Проверяваме със спирала проходимостта на канала и ако стигнем до запушване, се заемаме с разбиването му, за да освободим пътя за протичане на отпадните води.

При запушване и невъзможност за оттичане на водата в дома ви в Ботунец екипът на Интер Канали ще направи оглед, за да установи къде е вероятно да има запушване. Ще извършим отпушване на канали и ще възстановим комфорта в дома ви. Не отлагайте, още при неприятна миризма от канала и забавено оттичане на водата ни потърсете.