Отпушване на душ кабини

При запушване на душ кабината у дома естествено всички се включват в търсене на начини за отпушване. А не е необходимо да рискувате, защото особено ако прибегнете до препарати със силни химикали, ще изложите на риск и канализацията, и вашето здраве. Освен това няма гаранция, че ще се справите. Запушването може да се образува в сифона или в по-нататък в канала. За да сте сигурни, че душ кабината ще бъде скоро годна за ползване, обърнете се към специалистите по отпушване на душ кабини – Интер Канали.

 

Отпушване на душ кабини

 

Запушване на сифона

Космите, парченцата сапун, някои дребни отпадъчни частици могат да заседнат първо в сифона. За да се отпуши, с тази задача трябва да се заемат специалисти, които знаят особеностите на сифоните и могат да почистят натрупванията, а ако се наложи, могат да разглобят и след почистването да сглобят сифона.

 

Запушване на канала

Обикновено в сифона винаги има някакви косми и други натрупвания, но в канала също може да се натрупа слой, който причинява запушване.

За да се извърши отпушване на канала, нашите специалисти ще преценят дали да използват професионална спирала с подбрани към нея подходящи накрайници, или да приложат отпушване с вода под налягане. Ние избягваме отпушване с препарати, поради рисковете, които посочихме по-горе. Освен това използването на химикали замърсява околната среда.

Следете скоростта на оттичане на водата в душ кабината. При начално натрупване започва да се забавя оттичането. Тогава можете да се справите и да не допуснете пълно запушване, като използвате средства, които има във всеки дом. Ето как можете да отстраните начално запушване.

 

Най-прилаганата смес за отпушване на канали

Това е комбинация от сода бикарбонат, сол и оцет. Ще ви трябва по чаена чаша от всеки продукт. Първо изсипете в сифона на душ кабината содата, след това солта и на края оцета. След изсипването му започва реакция между продуктите. След като изчакате поне 10 минути, а желателно и повече, за да се разяде запушващият слой, изсипете няколко литра гореща вода, която да отмие остатъците.

Тази смес ще разяде наслагванията в сифона и в канала.

 

Пробвайте отпушване само със сода и оцет

При леки запушвания можете да пробвате смес само от сода и оцет. Изсипете в сифона содата, а след това оцета – по чаша от всеки продукт. Изчакайте малко повече, отколкото при отпушването с трите продукта, описано по-горе. Трябва да мине половин час и след това да промиете с гореща вода.

 

Ако у дома имате кока кола

Напитката кока кола е правилен избор не само за освежаване, но и за отпушване на сифон на душ кабина. Необходим ви е литър кола, която да изсипете в него и да изчакате да разяде наслагванията. Но трябва да изчакате часове, за да се получи това. Затова най-подходящо е да изсипете кока колата вечерта и след като действа цяла нощ, на сутринта да промиете с гореща вода.

 

Ако имате прахосмукачка за мокро почистване

С такава прахосмукачка можете да почистите, като настроите на мокър режим и поставите маркуча така, че да е върху отвора на сифона, прилепнал плътно. Включете на най-силната степен и изчакайте прахосмукачката да засмуче и раздвижи натрупването. След като махнете маркуча и изключите прахосмукачката, промийте с гореща вода.

Често запушванията на душ кабини се установяват, след като е налице вече почти пълно запушване. Затова по-разумно е да разчитате на фирма за отпушване, за да освободи сифона и канала от натрупванията на косми и други замърсявания. Потърсете специалистите от Интер Канали.