Отпушване на душ кабина

Душ кабината е несъмнено удобство и се среща почти във всеки дом. Тя трябва да се почиства редовно от остатъци от сапун, душ гел, косми, като особено внимание се отделя на сифона.

 

Отпушване на душ кабина

 

Запушване на сифон и как да се справите с него

Ежедневното къпане на всеки член на семейството допринася за замърсяването на сифона и на канала. Често се стига до неприятна ситуация – запушен сифон.

Ако не сте имали време да почиствате сифона за дълъг период, вероятно запушването е с голям слой натрупвания и трябва да се обърнете към специалисти – екипа на Интер Канали.

По-долу ви напомняме за механични начини за отпушване на сифон, както и за отпушване с продукти, които има във всеки дом. Но те могат да подействат само при относително леко запушване.

 

Механично отстраняване на натрупаните косми – с тел или с прахосмукачка

Ако сифонът е запушен от косми, можете да ги извадите с парче тел. Можете да използвате и телена закачалка. Оформете кукичка, която пъхнете в сифона, за да изтеглите космите.

След като извадите възможно най-много от натрупаните косми, промийте с голямо количество гореща вода.

Натрупванията можете да изтеглите и с прахосмукачка за мокро почистване. Отворът на маркуча трябва да прилегне възможно най-плътно към отвора на сифона. Пуснете прахосмукачката на най-силната степен и след като извлечете натрупаните косми, махнете маркуча. Промийте обилно с гореща вода.

 

Отпушване с домашни продукти

При леки запушвания можете да пробвате изпитаните методи за отпушване с домашни продукти.

  • Сода бикарбонат и оцет

При комбиниране на тези два продукта протича реакция, която разяжда натрупаните косми, сапун и други отпадъчни материали. Първо трябва да изсипете чаена чаша сода, а след това същото количество оцет.

Трябва да се изчака 10-15 минути, за да протече реакцията между содата и оцета. След това трябва да промиете обилно с гореща вода, за да се почисти напълно сифонът от всякакви остатъци.

Друг вариант с още един продукт е добавяне на чаена чаша сол след содата и преди оцета.

 

Отпушване на канал с домашни продукти

 

  • Отпушване с препарат за съдове или с течен сапун

Течният сапун и препаратите за съдове са подходящи за отпушване, когато се комбинират с гореща вода. Пропорцията е литър сапун или литър препарат за съдове, добавен към 3 литра гореща вода. Тази смес се изсипва в сифона и се изчаква доста повече, отколкото при отпушването със сода и оцет.

Затова изсипете сместа вечер, а сутринта промийте сифона с гореща вода.

  • Отпушване с кока-кола

Кока-колата се използва в домакинството за почистване на ръжда, тъй като е агресивен продукт. Това й свойство я прави подходящ продукт и за отпушване на канали и сифони.

За да отпушите сифона, ще ви трябва литър от напитката. Изсипете го в отвора вечерта, а на сутринта промийте обилно с гореща вода.

 

Запушването на душ кабината може да е след сифона

Запушване може да се получи и в меката връзка или поради малък наклон на канала. Тогава е необходимо отпушване от специалист. Всяко забавяне и опити за отпушване с различни продукти ще ви оставят без възможност за къпане. Може да се повреди и сифонът и каналът, ако използвате агресивни препарати с химикали от магазина.

Има случаи, в които трябва да се демонтира коритото, за да се извърши отпушване. Може да се наложи смяна на меката връзка. Затова най-правилният начин за справяне с това огромно неудобство е да се обадите на екипа на Интер Канали, за да направят оглед и да преценят къде е запушването и как ще го отстранят.