Отпушване на вана

Запушената вана е проблем, с който трябва да се справите бързо, за да можете да я използвате. Ако сте отлагали почистването на сифона, косми и остатъци от сапун и други миещи средства са се наслоили така, че или водата се оттича много бавно, или не се оттича изобщо. Ако имате домашен любимец и го миете във ваната, космите му допълнително замърсяват отпадните води.

Наслояването на замърсявания е свързано и с неприятна миризма. Ваната трябва да се отпуши възможно най-скоро.

Ние ви съветваме да не рискувате, опитвайки всякакви препарати. Използването им е рисковано за здравето, а и често не се получава добър резултат. Специалистите от Интер Канали са с опит и разполагат с професионални уреди и оборудване. Ще отпушим канала на ваната ви и ще може отново да я ползвате безпроблемно.

Ако водата все пак се оттича, макар и бавно, можете да опитате със следните начини за отпушване, докато дойдат нашите специалисти.

 

Отпушване на вана

 

Отпушване на леко наслояване с домашни продукти, спирала или ръчна вакуум помпа

Ако запушването се дължи на леко наслояване на замърсявания, можете да пробвате с познатите смеси, приготвени от продукти, налични във всяко домакинство. Ако имате ръчна вакуум помпа, пробвайте да отпушите с нея. В магазините се продават и спирали за отпушване на канали за домакинството, които не са много дълги и не са ефективни както професионалните, но можете да използвате и тях.

Като смес за отпушване на канали препоръчваме сода бикарбонат и оцет. Първо изсипете около чаша сода в канала, а след това чаша оцет. Покрийте отвора с капаче и оставете реакцията между двата продукта да действа около половин час. След това пуснете водата на силна струя, за да промиете и остатъците от наслагванията.

Ръчната вакуум помпа не е ефикасна както професионалните, няма такава мощност, но ако запушването е в начален стадий, може да успеете да го раздвижите, за да се разбие на парченца. Промийте, като пуснете силна струя вода.

Любителските спирали за отпушване са с малка дължина. Вкарайте спиралата в канала с въртеливо движение. Ако запушването е близо до сифона, ще достигнете до него и ще успеете да го разбиете.

 

Ако запушването е с големи натрупвания на замърсявания

Когато водата изобщо не се оттича, запушването вече е образувало солиден слой. Не рискувайте, оставете тази задача за нашите специалисти по отпушване на канали в София.

Ние използваме механични начини за отпушване на канал на вана. Така не се създава риск от повреда на тръбите, както при използването на химикали. Механичното отпушване е и по-ефикасно.

Единият начин, който прилагаме, е отпушване със спирали, които са професионални, с голяма дължина и с комплект от различни накрайници към тях. Със спирала се разбиват отпадъците, които са се наслоили и са образували запушването. След това промиваме със силна струя вода, за да почистим напълно канала на ваната.

Другият начин е с вода под налягане. Под действието на това налягане се разбиват натрупванията, образуващи запушването. Водата не само отнася наслояванията от отпадъчни частици, но и почиства напълно канала на ваната.

Когато забележите, че водата във ваната ви се оттича доста бавно, не отлагайте. Обадете се на специалистите от Интер Канали за отпушване на вана. Ще си спестите усилия за отпушване, а няма и гаранция, че ще успеете. Всяко запушване може да се окаже по-солидно, отколкото предполагате. Обадете ни се, за да отпушим вашата вана.