Обследване на канали от ф30 до ф1200 с професионални камери

Камерите за видеодиагностика са предназначени за обследване на канали за отпадни води, системи за дъждовна вода, тръбопроводи от различен вид и дренажи, без да се налага да се разкопават или демонтират тръбите.

 

Обследване на канали с професионална камера

 

Видове канализационни проблеми, които може да се открият с камера

Когато имате повтарящи се проблеми с канализацията, най-често се касае за някаква по-сериозна причина, която може да се установи и локализира само с видеодиагностика. В нашата практика при отпушване на канали сме открили няколко основни групи проблеми, които се явяват най-честа причина за запушване на канализация. Ето кои са те:

  • Проникване на корени в канала

Това е един от най-често срещаните проблеми в старите каменинови тръби, тъй като корените на дърветата търсят източници на вода. Ако по пътя си открият пукнатини в канализацията, те прорастват навътре, за да стигнат до водата. С времето корените изпълват вътрешността на канала и блокират водата, която не може да се оттича свободно.

  • Повредени (смачкани) канали

Такъв тип повреди на канала може да се получат или от движение (свличане) на земните слоеве,  или вследствие на строителни и ремонтни дейности, при които се е засегнала канализацията. Крайният резултат е, че повредената или смачкана тръба е с променен диаметър на отвора, който може да е силно стеснен и лесно да спира по-едрите отпадъци, които да образуват тапа на въпросния участък.

  • Пробити или счупени тръби

При строително ремонтни дейности тръбите от канализацията лесно могат да бъдат повредени от арматура, други остри предмети или изкопни машини. Ако не се забележи проблема навреме, това може да доведе до по-сериозни проблеми, които да се задълбочат във времето и да изискват по-големи ремонти и смяна на части от канализацията.

  • Провиснали или издути канализационни тръби

Ако част от канализацията се деформира като провисне или се извие под земята, това може да доведе до образуване на така наречените  „джобове“, които да задържат твърди отпадъци и с времето да образуват стеснения и тапи на канала.

 

Оборудване за инспекция на тръби

Интер Канали разполага с най-висок клас преносима камера, която разполага с локатор за метраж и дълбочина.  Броячът на метри позволява лесно да се определи местоположението на проблемните участъци.

Оптичното увеличение на обектива позволява да се направи по-прецизна преценка на състоянието на канала.

Възможността за 360 градуса завъртане и радиално обръщане позволява да се прави пълна диагностика на тръбите в реално време.

Регулируемата LED светлина показва изображението на екрана ясно и контрастно.

Големият зрителен ъгъл на камерите дава широк обхват на проверката, а с помощта на електрическия фокус лесно се локализират обектите.

Дългият кабел на камерата е гъвкав и може лесно да премине през 90 градусовите завои на тръбите.

Опцията за запис, която притежава камерата позволява заснетия материал да се запише на диск и да се предостави на клиента за разглеждане.

 

Защо е важна инспекцията на канализационните тръби

Дори и най-издръжливите материали с времето се амортизират. Появата на пукнатини, течове или тапи могат да се случат, когато най-малко ги очаквате.

Причините за тези проблеми са различни и никога не може да сте сигурни какви са те преди да се направи обследване с камера за видеодиагностика. Най-често специалистите препоръчват това да се прави при често повтарящи се запушвания на канализацията, което е сигурна индикация за наличието на по-сериозен проблем.

 

Тази статия е с информативен характер и не дава отговор на конкретен проблем с канализацията. Всеки случай е строго индивидуален и затова, ако се нуждаете от мнението на специалист по отпушване на канали, свържете се с екипа на Интер Канали, за да получите безплатна консултация как може да се реши най-добре вашия проблем с канализацията.