Мръсен канал на двора – отпушване

Мръсният канал на двора поема всички отпадни води от миене на продукти, на различни съдове, принадлежности, както и на членовете на семейството през топлия сезон. Важно е да го защитите от замърсяване, като поставите решетка върху отвора, за да не влизат едри частици, които бързо ще го запушат.

Каналът може да е на външна мивка, а може да е и за целия двор, ако е циментиран. Тогава при миене на всякакви по-големи вещи, например от прах и кал, трябва да събирате едрите отпадъци – листа, клечки и други, за да не попаднат в канала.

 

отпушване на дворна канализация

 

Все пак през топлия сезон, а често и през другите месеци при хубаво време, на двора се измиват много продукти и принадлежности. Неизбежно в отвора на мръсния канал попадат замърсявания и ако те са повече, се стига до запушване. За да предотвратите запушване, почиствайте профилактично канала, изваждайки с тел или спирала за домашно използване по-едрите частици. Най-добре е да ползвате услугите на фирма Интер Канали, специализирана в профилактикат и отпушването на канали.

Когато се стигне до запушване, също побързайте да се обърнете към специалистите от екипа ни. При запушен мръсен канал на двора няма да можете да ползвате чешмата или да миете неща на двора с мръсен канал. Запушванията могат да ви направят неприятни изненади, да се стигне до внезапно пълно блокиране на оттичането, да се стигне дори до наводняване. Не рискувайте с опити да отпушите канала сами.

Само специалисти могат да преценят каква е причината за запушения канал, дали има разместване на почвата или на самите тръби, поемащи мръсната вода от канала, дали в тях са проникнали корени на дървета.

 

Оглед и отпушване от нашия екип от специалисти

Нашият екип се отзовава веднага при сигнал за запушен мръсен канал в двор. Оглеждаме мястото, проверяваме канала за проходимост. При установяване на начално или вече масивно запушване първо започваме с изваждане на едрите отпадъци. За целта си служим с машина със спирали, които имат различни накрайници за машинно отпушване на канали.

  • Почистване от едри и дребни отпадъци и промиване

Освобождаването на тръбата от едрите замърсявания – листа, клончета, други битови отпадъци, може да помогне за оттичане на водата. Но ние продължаваме с почистването и от натрупаните в плътен слой малки частици. Особено благоприятно за образуването на такъв слой е изхвърлянето на мазнини в канала. Затова ви предупреждаваме да не допускате тази грешка. Мазнините лесно полепват по стените на тръбите, тъй като се втвърдяват под действието на студената вода. Този лепкав слой задържа и множество други отпадъци.

След разбиване и на плътния слой от дребни частици, мазнини и други извличаме по-едрите частици от този слой. Последното действие, което е необходимо за окончателно почистване на мръсния канал, е промиването с обилно количество вода. Така се отмиват всички остатъци от запушването.

  • Отстраняване на запушване поради разместване на почва, разместена или счупена тръба или проникнали корени

Нашият екип извършва диагностика, за да установи дали причината за запушения мръсен канал не е около тръбите, поради разместване на почвата, разместен или счупен сегмент от тръба или корени на дървета, прораснали в тръба от канализацията.

Ако установим, че причината е една от горепосочените, се налага да разкопаем, да сменим дефектния сегмент, да изрежем корените или да извършим други коригиращи дейности. След това засипваме ремонтирания участък с пръст и се възстановява нивото на терена.

Не се бавете, ако усетите, че има признаци дори за начало на запушване на мръсния канал в двора. Колкото по-бързо потърсите екипа на Интер Канали, толкова по-малко проблеми ще има пред нас по време на отпушването. Ние сме в готовност да се отзовем бързо при повикване.