Машинно отпушване на канали

Отпушване на канализация с усилията на майстора в семейството често е мисия невъзможна. Каналите ви са изложени на ежедневно замърсяване и често се стига до запушване в такава степен, че елементарните средства като ръчна вакуум помпа, спирала за отпушване или препарат от кварталния магазин не помагат. Такива средства могат да ви помогнат, ако запушването е в началния етап. Но забавеното оттичане на водата или липсата на оттичане изисква намесата за фирма за отпушване на канали. Професионалистите от Интер  използват машини за отпушване, с които се разбиват наслояванията, за да се отнесат след това при обилното промиване.

 

Машинно отпушване на канали

 

Как се постига машинно отпушване

Машинното отпушване може да се извърши с подаване на вода под високо налягане или използване на стоманена спирала.

Отпушването с вода под налягане постига разбиването на натрупаните замърсяващи частици, споени в препречващ оттичането на отпадните води, със силата на водната струя. След като под напора на водата запушващият слой се разбива, допълнително промиваме до пълно отстраняване на всички частици, останали от натрупването. Този метод е удобен за използване за външна канализация или партерно помощение и мазе, до които може да има достъп до бус или камион, от който да се подаде водата под налягане.

Машинно отпушване със стоманена спирала се използва там, където няма достъп до специализирана техника за подаване на вода под налягане. Стоманените спирали имат възможност да проникнат навътре в канала и да го прочистят чрез въртяща се четка, като извадят битовите отпадъци, довели до запушването.

С машинно отпушване на канализация и основното промиване на тръбата, в която е било образувано запушването, се постига пълно почистване на канала и в близкото бъдеще няма рискове от бързо образуване на ново запушване. Ако каналът не се промие добре от остатъците, те лесно могат да послужат за основа на ново натрупване на замърсявания в плътен слой, за който отново ще се наложи намесата на специалисти.

 

Избор на начин за машинно отпушване

Нашите специалисти избират начина за машинно отпушване – чрез машина със спирала или с вода под налягане – като преценяват според обстоятелствата кой от тези начини е подходящ.

 

Изберете машинно отпушване, без да отлагате

Когато каналът ви се запуши и запушването е солидно, не отлагайте обаждането до специалистите от фирмата ни, защото междувременно може да се стигне до наводнение, ако водата започне да се връща. Дори да смятате, че има начално запушване, по-добре е да разчитате на професионалистите.

 

Преценка дали се налага машинно отпушване

Нашите специалисти преценяват дали може да се извърши механично отпушване, си извличане на замърсяванията с професионални спирали, или се налага машинно отпушване.

Освен оглед на мястото на запушването може да се наложи видеодиагностика, за да се прецени как да се подходи по най-подходящия начин.

Нашите специалисти използват видеокамера, за да се огледа каналът отвътре и да се направи запис, който след това да се проучи и анализира. При анализа вземаме предвид дали има и размествания, пукване, счупване, дали има едри отпадъци, които пречат на оттичането и са в основата на запушването.

За машинно отпушване на канал в дома ви разчитайте на опита и специализираното оборудване на специалистите от Интер Канали. Свържете се с нас, за да преценим подходящия начин за машинно отпушване и дали преди това да извадим някои едри отпадъци механично.

Основното промиване на канала след отпушването е последната част, с която постигаме пълно почистване и отново можете да ползвате безпроблемно канализацията в