ВиК услуги в София: Отпушване на канал на пералня

Съществуват редица причини, които могат да доведат до запушването канала на пералнята. В нашата практика екипът на Интер канали е попадал на различни случаи, от които може да обобщим най-често срещаните причини за проблеми с правилното оттичане на водата от пералнята.

 

Отпушване на канали на пералня

 

С течение на времето мръсотия, прах и влакна от дрехите се натрупват в канала на пералнята, което може да доведе до запушване. Ето защо е препоръчително да почиствате филтъра на пералнята редовно, за да предотвратите натрупването на мръсотия.

Също така прекаленото количество перилен препарат може да доведе до образуване на блокажи, поради което използвайте само препоръчаното количество перилен препарат подходящ за вашия тип пералня.

Проверявайте джобовете на дрехите си преди пране, за да избегнете попадането на чужди предмети в пералнята. Понякога малки предмети, като монети, копчета или носни кърпички, могат да попаднат в канала и да го запушат.

Необходимо е да се почиства сифона редовно, за да предотвратите запушване, тъй като това може да доведе до задържане на водата и запушване на самата пералня.

Разбира се старата канализация или износените тръби също биха могли да създадат предпоставка за запушване не само на пералнята, а и на всички канали в дома.

Всички тези фактори в комбинация или по отделно биха могли да доведат до постепенно или внезапно запушване на канала на пералнята, което е свръзано с редица неприятности и изисква навременна реакция. Намесата на професионалисти е необходима тогава, когато проблемът е по-сериозен или не разполагате с необходимото време и знания, за да се справите сами.

 

Как да отпушим канала на пералнята сами

Независимо дали причината е натрупана мръсотия, косми или чужди предмети, решението може да бъде доста просто. При леки запушвания има някои неща, които бихте могли да пробвате, за да отпушите сами канала на пералнята:

  • Почистване на филтъра: Първата стъпка в решаването на проблема е да проверите филтъра за прихващане на мръсотията. Този филтър се намира обикновено в близост до долната част на пералнята и може да се отвори лесно. Извадете го и почистете от натрупаната мръсотия и чужди предмети.
  • Използване на топла вода: Изсипете 2-3 литра топла вода в канала, за да се отмие евентуално задръстването.
  • Използвайте почистващ препарат: Ако проблемът продължава, може да е необходимо да използвате специален почистващ препарат за каналите на пералнята. Този препарат обикновено се излива директно в барабана на пералнята и се стартира програма за почистване при висока температура. Това ще помогне да се разтворят натрупаните мръсотии и да се отпушат каналите.

Понякога въпреки използваните различни домашни методи за отпушване на каналите, те остават без успех, защото може да е необходимо специализирано оборудване и знания, които само професионалистите разполагат. В такива случаи е препоръчително да се обърнете към професионален ВиК специалист.

 

ВиК услуги  в София и региона

Има случаи проблемът със запушването на канала на пералнята да се повтаря редовно, дори след използване на домашни средства за почистване. Тогава причината може да се търси в по-сериозни проблеми, които само професионално вмешателство може да реши.

Ако сте установили повреди или блокажи във вътрешните части на пералнята, които не можете да отстраните сами, е възможно да е необходима професионална помощ.

Също така, ако пералнята ви е все още под гаранция, опитайте да избягвате самостоятелни опити за отстраняване на проблемите и се консултирайте с производителя или сервизен център, за да не нарушите гаранционните условия.

Това са част от случаите, когато е добре да се обърнете към професионални фирми за отпушване на канали, които разполагат с необходимите знания, оборудване и опит да решат проблема ефективно и безопасно.

Ако пералнята ви е запушена, не се паникьосвайте! За София и региона Интер канали разполага с екип от опитни и квалифицирани специалисти, които са на ваше разположение всеки ден от 9:00 до 21:00 часа.

Пристигаме в рамките на 30 минути от получаване на вашия сигнал. Разполагаме с модерна техника и инструменти, за да се справим с всякакви запушвания. Предлагаме конкурентни цени за всички наши услуги и гарантираме за качеството на извършената работа.

За да се свържете с нас, можете да ни позвъните на телефон 0877 123 456 или да ни изпратите съобщение на нашия сайт.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате нужда от помощ с отпушване на канала на вашата пералня!

 

Съвети за предотвратяване на запушване на пералнята

  • Почиствайте филтъра на пералнята редовно.
  • Използвайте само препоръчаното количество перилен препарат.
  • Проверявайте джобовете на дрехите си преди пране.
  • Почиствайте сифона под пералнята редовно.
  • Не хвърляйте чужди предмети в канализацията.
  • При поява на първи признаци за запушване, не отлагайте решението на проблема.

Следвайки тези съвети, вие можете да предпазите вашата пералня от нежелани запушвания на канала. Не забравяйте, че с редовна поддръжка и профилактика може да предотвратите бъдещи проблеми.