Видеодиагностика на канализация в Бояна

Канализацията на дома ви в Бояна трябва да функционира безпроблемно, за да бъде удобно да се миете, къпете и да използвате водата за други необходими цели. Но замърсяването на каналите в съвременните домове е неизбежно. Така може да се стигне до запушване или друг проблем. За да се установи точно какъв е той и да се извърши необходимото почистване или ремонт, е необходима видеодиагностика на канализация.

 

Видеодиагностика на канализация в Бояна

 

При запушване диагностиката помага за установяване на точното място и вида на натрупванията

За да се стигне до мястото на запушване и да се извадят едрите отпадъци, помага установяването на това, къде точно е образувано това запушване. Освен това информацията за вида на натрупаните замърсявания е важна за бързото им извличане с подходящи средства. Тези данни се получават при оглед с видеокамера от нашите специалисти.

За да можем да извършим оглед с видеокамера, трябва каналът да не е наводнен. Ако има вода, задържана в този канал, първо ще извършим отводняване, а след това ще продължим с огледа и отпушването.

С нашата видеокамера проникваме навътре в каналите и правим подробен оглед на тръбите, състоянието им, къде има малки и солидни натрупвания на замърсявания. Тази информация улеснява много почистването и отпушването.

 

Установяване на състоянието на канализацията

За да се погрижим за канализацията в дома ви в Бояна, първото, което ще извършим за установяване на състоянието на тази канализация, е видеодиагностика. Тя дава информация и за цялостното състояние на каналите. Не само в дома, но у извън него, във външната канализация, може да има проблем, който се нуждае от спешно отстраняване.

При теч някъде може да има пукване или счупване на тръба. Но това може да бъде повреда на място на разстояние от мястото, където се образува теч. Видеодиагностиката помага за избягване на къртене, без да сме сигурни, че повредата е в мястото на избиване на теча.

Външната канализация е изложена на рискове от разместване и пукване на тръби, поради размествания в почвения слой. Ако в двора има дървета, корените им също могат да причинят проблеми, ако проникнат в тръбите. Ако мястото на образуване на проблема е близо до дома, видеодиагностиката помага за установяване на това, в какво състояние е даденият участък. Ако повредата – разместване, пукване, счупване и т.н. – е по-нататък в уличната част от канализацията, се налага изкопаване за проверка и намиране на проблемното място. След като сменим участъка от тръбата, в който има проблем, отново засипваме с пръст и изравняваме терена.

 

Видеодиагностиката пести време и дава точна информация

Интер Канали използва видеодиагностика за проверка на канализацията в домове в Бояна при профилактични грижи – почистване, отстраняване на натрупани мазнини, косми и други замърсявания. С този  вид диагностика може да се провери състоянието на тръбите, за да се смени даден участък, ако сегментът в него не е в добро състояние.

Новите видове тръби за канализация – PVC тръби, са с голяма дълготрайност, не корозират, гладката им повърхност не дава възможност за бързо натрупване на замърсявания и постепенно запушване. Но при интензивно замърсяване, което се получава често при сегашния начин на живот, запушванията зачестяват. За отстраняване на запушване или на друг проблем в канализацията ви в Бояна потърсете ни за видеодиагностика от Интер Канали. След като направим оглед с видеокамера и имаме точна информация, извършваме необходимите ремонти. Доверете ни се и за профилактични грижи за вашата канализация.